image
Bentwijck achtergrond logo

Woningaanbod Een woonwijk
met diversiteit

De nieuwe wijk is ruim van opzet en ontmoeten staat centraal. Bentwijck wordt een wijk voor jong en oud. Er komt een gevarieerd woningaanbod, het woningprogramma bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één kapwoningen, eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. De levensloopbestendige woningen hebben het gehele woonprogramma op de begane grond.

De woningen krijgen een eigentijdse, traditionele architectuur die geïnspireerd is op de oud-Hollandse dorpen waar de huizen één voor één lijken gebouwd, omdat ze steeds een beetje anders zijn. De diversiteit in woonsferen, architectuur en type huizen zorgt voor herkenbaarheid. Een kind van vier kan nog uitleggen waar hij woont: “Ik woon om de hoek van de school in het huis met het rode dak.”

Bentwijck fase 1 Woningaanbod

Bentwijck gaan we in 3 fases verkopen. Fase 1 gaat naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 in de verkoop, fase 2 begin 2023 en fase 3 zomer 2023! Fase 1 sluit aan op de Heerewegh. Fase 1 is alleen voor het autoverkeer bereikbaar vanaf de Heerewegh. Wandelen of fietsen vanuit deze fase naar de andere fasen is wel mogelijk. We hebben voor deze ontsluiting gekozen in verband met de veiligheid in de wijk en drukte op de Heerewegh.

7 Eengezinswoningen

5,10 meter breed

De eengezinswoningen zijn circa 120m2 groot. De achtertuin van de woningen beschikt over een berging en ligt op loopafstand van het achtergelegen parkeerhofje. Ook hebben de woningen een voortuin, deze grenst aan een rustige straat

concept plattegrond

19 Eengezinswoningen

6 meter breed

Deze ruime eengezinswoningen zijn circa 140 m2 groot en zijn 6 meter breed aan de voorgevel. Dit zijn blok 1, blok 3, blok 8 en blok 9. Ook hier veel variatie in de kleur van de gevels en in de vorm van het dak, zo hebben we 6 woningen met een tuitgevel.

concept plattegrond

7 Levensloopbestendige woningen

Circa 120m² groot

Dit zijn de woningen van blok 2 en 5 en deze woningen hebben zowel de woonkamer, de keuken als een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

concept plattegrond

3 Drie-onder-een-kapwoningen

Circa 145 m² groot

De drie drie-onder-een-kapwoningen die in blok 7 komen hebben een rood pannendak dat doorsteekt tot de verdieping en de voorgevel van de drie woningen is uitgevoerd met witte stenen. De middelste woning heeft een tuitgevel. De achtertuin van deze woningen ligt op het Westen en beschikt over zowel een berging als een privéparkeerplaats.

concept plattegrond

4 Twee-onder-een-kapwoningen

Circa 160 m² groot

De woningen in blok 6C hebben een antraciet dak met een zandkleurige steen en de woningen in blok 6B hebben een grijs dak met een bruine steen. De auto kan geparkeerd worden in de achtertuin. Deze achtertuin ligt op het Zuiden en heeft ook nog een berging.

concept plattegrond

Vrijstaande woning

Circa 160 m² groot

De vrijstaande woning in blok 6A heeft een zandkleurige steen en een antraciet pannendak. De woning heeft standaard aan de zijkant een erker, waardoor de woonkamer heel ruimtelijk is. De auto kan geparkeerd worden in de achtertuin. Wordt deze eerste vrijstaande woning in Bentwijck jouw thuis?

concept plattegrond

We kunnen op dit moment nog geen verkoopprijs en kavelgroottes noemen, omdat we de woningen nog aan het ontwikkelen zijn. Ongeveer een maand voor dat we met de woningen in de verkoop gaan zullen we prijsranges communiceren, op de dag van de start verkoop worden de definitieve prijzen en oppervlaktes bekend. Het is belangrijk om te weten dat de tekeningen die we tonen op deze website nog allemaal voorlopig zijn.

Bentwijck achtergrond logo

Woningaanbod Architectuur

Bentwijck krijgt een dorps karakter dankzij de architectuur en de opzet. De architectuur is geïnspireerd op de architectuur van de dorpskern van het bestaande Benthuizen. De kenmerkende elementen uit de bestaande bebouwing zijn onder andere wisselende kapvormen, wisselende goothoogten, diversiteit in kozijnen, variatie in metselwerkkleuren, toepassing van wel of soms geen plinten, (bescheiden) houten sierelementen in de gevels en aan- en uitbouwen. In Bentwijck worden deze elementen in een eigentijdse versie toegepast. De dorpse, kleinschalige architectuur wordt toegepast voor de hele nieuwe wijk.

De rijtjes zijn nooit lang en datzelfde geldt voor de straten. De huizen verspringen steeds iets van elkaar en de voortuinen met groene hagen zijn wisselend in diepte. Het gros van de auto’s staat in de parkeerhoven, maar er is op diverse plaatsen ook parkeren langs de straat mogelijk, zodat bezoek gemakkelijk een plek vindt. Deze parkeerplaatsen ‘pakken we in’ met lage hagen, zodat het groene beeld van de wijk niet wordt verstoord door geparkeerde auto’s. Al deze losse maatregelen zorgen er samen voor dat Bentwijck een heel vriendelijk karakter krijgt en blijft verrassen. Elke keer als je de hoek om loopt, zie je iets nieuws.

Alle woningen zijn
 gasloos
en voorzien van
 een warmtepomp”

Blijf op de hoogte Interesse?
Meld u aan

Op de hoogte blijven van het project Bentwijck?
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

aanmelden
Bentwijck achtergrond logo

Contact

De makelaar

Foto

Drieman Garantiemakelaars
Anne Frankkade 25 - Alphen aan den Rijn
nieuwbouw@drieman.nl
0172 460 808

Huurwoningen

Interesse in huren

Om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen kunt u zich inschrijven bij “Huren in Holland Rijnland”

Logo Van Wijnen