Foto
Bentwijck achtergrond logo

Woningaanbod Een woonwijk
met diversiteit

De nieuwe wijk is ruim van opzet en ontmoeten staat centraal. Bentwijck wordt een wijk voor jong en oud. Er komt een gevarieerd woningaanbod, het woningprogramma bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één kapwoningen, eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. De levensloopbestendige woningen hebben het gehele woonprogramma op de begane grond.

De woningen krijgen een eigentijdse, traditionele architectuur die geïnspireerd is op de oud-Hollandse dorpen waar de huizen één voor één lijken gebouwd, omdat ze steeds een beetje anders zijn. De diversiteit in woonsferen, architectuur en type huizen zorgt voor herkenbaarheid. Een kind van vier kan nog uitleggen waar hij woont: “Ik woon om de hoek van de school in het huis met het rode dak.”

Woningselector

Selecteer uw favoriete woning

Woningselector

Woningaanbod

Rijwoningen 5.10m

BOUWNUMMERS 13-19

Deze prachtige eengezinswoningen hebben een diepe voortuin op het zuiden aan een rustig straatje en zijn circa 120 m2 groot. Kom straks thuis, parkeer uw auto in het hofje achter de tuin en wandel via de tuin naar binnen en geniet. Dit is fijn thuiskomen. Eenmaal binnen geniet u van de praktische indeling waardoor elke vierkante meter goed tot zijn recht komt.

Lees meer

Rijwoningen 6.0m

BOUWNUMMERS 1-4, 8-12 EN 32-41

Bijzonder aan deze rijwoningen is de breedte van maar liefst 6 meter. Hierdoor heeft u binnen een zee aan leefruimte. Enkele woningen hebben een tuitgevel waardoor de zolder nog ruimer is. De extra brede eengezinswoningen van fase 1 liggen aan sfeervolle straatjes en aan of vlakbij de groene loper.

Lees meer

Levensloopbestendig

BOUWNUMMERS 5-7 EN 20-23

Alles gelijkvloers en toch alle ruimte, een tuin en voor de deur geen auto’s. In deze levensloopbestendige woningen aan de groene loper komt al het goede samen. De woningen zijn 7,20 meter breed en hebben een woonoppervlakte vanaf circa 120 m². Doordat de slaapkamer en badkamer op de begane grond is, zijn deze woningen ideaal als u klaar wilt zijn voor de toekomst.

Lees meer

Drie-onder-een-kap

BOUWNUMMERS 29-31

De charmante drie-onder-een-kapwoningen met rood pannendak en witte gevelsteen vormen samen een geheel dat de entree van Bentwijck markeert. De middelste woning heeft een tuitgevel en de ver overstekende dakrand loopt mooi door. Het leuke aan deze woningen is dat ze als het ware op een eiland staan. Via een bruggetje komt u op de stoep en bij de voortuinen.

Lees meer

Twee-onder-een-kap

BOUWNUMMERS 24-27

Spreekt dit beeld u aan en bent u op zoek naar een lekkere ruime gezinswoning in een kindvriendelijke buurt? Laat u verleiden door deze schitterende twee-onder-een-kapwoningen aan de groene loper. Kom straks aanrijden en zet de auto op de parkeerplaats achter het huis.

Lees meer

Vrijstaande woning

BOUWNUMMER 28

Aan het water, bij de entree van Bentwijck, komt deze schitterende vrijstaande woning met zandkleurige steen, antraciet pannendak en charmante nokversiering. De tuin rondom biedt volop ruimte om lekker van de zon of schaduw te genieten. Een deel van de tuin grenst aan een watertje. De woning heeft standaard een zij-erker waardoor de woonkamer heel ruimtelijk is.

Lees meer
Bentwijck achtergrond logo

Woningaanbod Architectuur

Bentwijck krijgt een dorps karakter dankzij de architectuur en de opzet. De architectuur is geïnspireerd op de architectuur van de dorpskern van het bestaande Benthuizen. De kenmerkende elementen uit de bestaande bebouwing zijn onder andere wisselende kapvormen, wisselende goothoogten, diversiteit in kozijnen, variatie in metselwerkkleuren, toepassing van wel of soms geen plinten, (bescheiden) houten sierelementen in de gevels en aan- en uitbouwen. In Bentwijck worden deze elementen in een eigentijdse versie toegepast. De dorpse, kleinschalige architectuur wordt toegepast voor de hele nieuwe wijk.

De rijtjes zijn nooit lang en datzelfde geldt voor de straten. De huizen verspringen steeds iets van elkaar en de voortuinen met groene hagen zijn wisselend in diepte. Het gros van de auto’s staat in de parkeerhoven, maar er is op diverse plaatsen ook parkeren langs de straat mogelijk, zodat bezoek gemakkelijk een plek vindt. Deze parkeerplaatsen ‘pakken we in’ met lage hagen, zodat het groene beeld van de wijk niet wordt verstoord door geparkeerde auto’s. Al deze losse maatregelen zorgen er samen voor dat Bentwijck een heel vriendelijk karakter krijgt en blijft verrassen. Elke keer als je de hoek om loopt, zie je iets nieuws.

Alle woningen zijn
 gasloos
en voorzien van
 een warmtepomp”

Bentwijck achtergrond logo

Contact

De makelaar

Foto

Drieman Garantiemakelaars
Anne Frankkade 25 - Alphen aan den Rijn
nieuwbouw@drieman.nl
0172 460 808

Huurwoningen

Interesse in huren

Om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen kunt u zich inschrijven bij “Huren in Holland Rijnland”

Logo Van Wijnen