image
Bentwijck achtergrond logo

meer informatie Veelgestelde vragen

Algemeen:

De Nieuwe wijk Bentwijck ligt in Benthuizen, gemeente Alphen aan den Rijn, tussen de rand van het dorp en het Verbreepark in.

Er worden circa 140 koopwoningen gebouwd. 7 eengezinswoningen van 5.10 breed, 33 eengezinswoningen van 5.70 breed, 59 eengezinswoningen van 6 meter breed, 20 levensloopbestendige woningen, 6 drie-onder-een-kapwoningen, 10 2^1—kap woningen, 5 vrijstaande woning.

Ja, er komen ook circa 54 sociale huurwoningen in Bentwijck. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning kunt u zich inschrijven bij ‘Huren in Holland Rijnland’. https://www.hureninhollandrijnland.nl/

Fase 1 bestaat uit 41 woningen. 7 eengezinswoningen van 5.10 breed, 19 eengezinswoningen van 6 meter breed, 7 levensloopbestendige woningen, 3 drie-onder-een-kapwoningen, 4 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning.

De eerste fase bevindt zich aan de kant van de Heerewegh.

Er zijn nog geen verkoopprijzen bekend. Ongeveer een maand voor de start verkoop zullen we een prijsindicatie bekend maken. Tijdens de start van de verkoop zullen de prijzen definitief gecommuniceerd worden. Kavelgroottes zijn zeer verschillend en variëren sterk per type woning.

Op de locatie komt een brede school en op korte afstand zit in Hazerswoude-Dorp een Middelbare school. Of de kinderen kunnen naar Zoetermeer of Alphen aan den Rijn waar ook voldoende scholen voor Middelbaar onderwijs zijn.

Fase 1:

We verwachten dat we de eerste fase in het vierde kwartaal van 2022 in de verkoop kunnen brengen.

We verwachten dat we rond het einde van 2022 zullen gaan starten met de bouw.

We verwachten dat we de eerste woningen begin 2024 gaan opleveren.

Tijdens de inschrijving dient u uw voorkeur voor de verschillende bouwnummers, in volgorde van belangrijkheid, aan te geven. Er kan voor maximaal 10 bouwnummers een voorkeur worden aangegeven. U bent niet verplicht om meer dan 1 bouwnummervoorkeur aan te geven.

De toewijzing van de woningen zal in eerste instantie plaatsvinden op basis van de opgegeven 1e bouwnummervoorkeur. Inschrijvers die een hypotheekverklaring hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben geüpload in het inschrijfformulier, krijgen daarna voorrang bij de toewijzing.

Zijn er meerdere inschrijvers op eenzelfde eerste bouwnummervoorkeur mét hypotheekverklaring? Dan zal gekeken worden of u mee gedaan heeft met onze woonworkshops. Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieën.

  1. Deelnemers die aan de eerste woonworkshop (in oktober 2020) en de tweede woonworkshop (september 2021) hebben deelgenomen.
  2. Deelnemers die aan de eerste of de tweede woonworkshop hebben deelgenomen
  3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan een workshop.

Tenslotte kan er gekeken worden naar de motivatie van de inschrijver, denk hierbij aan een toelichting waarom u graag in Bentwijck zou willen wonen.

Zodra wij met dit project in de verkoop gaan krijgt u hier een nieuwsbrief over. Wij zullen dit tijdig aankondigen. Na de start verkoop hanteren wij een inschrijfperiode (circa 10 dagen) die wij duidelijk communiceren. U kunt zich dan digitaal bij ons inschrijven en de inschrijver ontvangt hier een bevestiging van.

Drieman Garantiemakelaars uit Alphen aan den Rijn is onze projectmakelaar.

Fase 2 komt naar verwachting mogelijk begin 2023 en fase 3 verwachten we in de zomer van 2023 in de verkoop te brengen.

Blijf op de hoogte Interesse?
Meld u aan

Op de hoogte blijven van het project Bentwijck?
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

aanmelden
Bentwijck achtergrond logo

Contact

De makelaar

Foto

Drieman Garantiemakelaars
Anne Frankkade 25 - Alphen aan den Rijn
nieuwbouw@drieman.nl
0172 460 808

Huurwoningen

Interesse in huren

Om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen kunt u zich inschrijven bij “Huren in Holland Rijnland”

Logo Van Wijnen