image

Nieuwsberichten

Nieuwsbrief april 2021

Leuk dat u geïnteresseerd bent in ons plan Bentwijck! We zijn op dit moment druk bezig met de ontwikkeling en het ontwerp van de woningen in fase 1 en denken na over de inrichting van de openbare ruimte. Daarnaast is het bestemmingsplan recent in behandeling genomen bij de gemeente.

Projectborden

Zoals u wellicht al heeft kunnen zien hebben we informatieborden geplaatst op de locatie. Hierdoor ziet u nog beter waar de locatie ligt.

De woonworkshops

Op de eerste woonworkshop hebben we maar liefst 530 reacties mogen ontvangen. Heeft u deze woonworkshop gemist? Niet getreurd! U kunt nog deelnemen aan de tweede woonworkshop voor fase 1. We verwachten dat we deze tweede woonworkshop in juni 2021 zullen houden. We hopen dat we deze woonworkshop live kunnen houden, maar dat hangt uiteraard af van het overheidsbeleid ten aanzien van evenementen.

Verwachte start van de verkoop van de eerste fase

We verwachte dat we eind van dit jaar in de verkoop kunnen gaan met de eerste fase van dit project. De eerste fase bestaat uit ongeveer 40 woningen en bevindt zich aan de kant van de Heerewegh. De eerste fase bestaat uit diverse woningtypen, hierdoor is er veel keuzevrijheid.

Projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars 

Heeft u al contact gehad met Drieman Garantiemakelaars? Zij zijn als makelaar bij Bentwijck betrokken en zullen de verkoop van de woningen verzorgen. Al vanaf het begin zijn ze betrokken bij de ontwikkeling en hebben met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan deze prachtige nieuwe wijk. Met al uw vragen bent u meer dan welkom, zij zijn u graag van dienst!

Drieman Garantiemakelaars - nieuwbouw@drieman.nl -  0172 460808 - www.drieman.nl

Nieuwsbrief december 2020

Leuk dat u geïnteresseerd bent in ons plan Bentwijck! Zoals u wellicht al heeft kunnen zien is er al activiteit op de locatie, er is namelijk gestart met de voorbereiding bouwrijp werkzaamheden. Zo zijn de oude boerderij en schuren gesloopt. Naast de sloopactiviteiten hebben we ook peilbuizen geplaatst om de grondwaterpeilen te monitoren. Gelijktijdig aan deze werkzaamheden zijn we druk bezig met de uitwerking van de wijk en de woningen van fase 1.

Projectmakelaar Drieman Garantiemakelaars
Als Drieman Garantiemakelaars zijn we blij dat we de verkoop van de woningen in Bentwijck mogen verzorgen. Al vanaf het begin zijn we betrokken bij de ontwikkeling en hebben we met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan deze prachtige nieuwe wijk. We weten dat velen hier al zo lang op hebben gewacht en kijken er dan ook uit naar om u als belangstellende en mogelijk toekomstig koper van dienst te mogen zijn. Als erkend NVM Nieuwbouwspecialist zijn we bekend met alle stappen en fases van het nieuwbouwproject waardoor we u deskundig kunnen informeren en begeleiden bij de aankoop van uw nieuwe woning. Met al uw vragen bent u meer dan welkom, wij zijn u graag van dienst!

Drieman Garantiemakelaars - nieuwbouw@drieman.nl - 0172 460808 - www.drieman.nl

De woonworkshops
Op de eerste woonworkshop hebben we maar liefst 530 reacties mogen ontvangen. Heeft u deze woonworkshop gemist? Niet getreurd! U kunt nog deelnemen aan de tweede woonworkshop voor fase 1. Tevens kunt u de uitkomsten van de eerste woonworkshop vinden op www.bentwijck.nl

Per fase organiseren wij twee woonworkshops. Door deelname aan een woonworkshop krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning. Uw deelname wordt per fase gemeten. Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieën:

1. Deelnemers die aan de eerste en tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
2. Deelnemers die aan de eerste of de tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan een woonworkshop.

De tweede woonworkshop zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 plaatsvinden. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de indeling en keuzemogelijkheden van de woningen.

Een woordje van onze stedenbouwer

Het team van Urbis met stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers werken vanaf dag één met plezier mee aan de planvorming van Bentwijck. Maar hoe kom je nou tot de stedenbouwkundige opzet en wat maakt Bentwijck straks een fijne plek om te wonen? De stedenbouwkundige Petra Sala spreekt er enthousiast over.

Net dat beetje meer

“De gemeente had een aantal randvoorwaarden meegegeven. Zo moest hier een wijk komen met dorpse sfeer waar ruimte is voor een Brede School en circa 200 woningen. Daarbij hadden de huidige bewoners aan de Bentlanden wensen over de afstand tussen hun huis en de nieuwbouw. Het leuke is dat we op dit punt meer afstand maken dan gevraagd is én we laten een watertje tussen het groen lopen. Dit helpt bij de waterberging van de wijk én we benadrukken het landelijke karakter dat zo goed past bij de knotwilgen in deze laan.”

Dorpse sfeer van het dorp ook hier voelbaar

“Bentwijck krijgt een dorps karakter dankzij de architectuur en de opzet. De rijtjes zijn nooit lang en datzelfde geldt voor de straten. De huizen verspringen steeds iets van elkaar en de voortuinen met groene hagen zijn wisselend in diepte. Het gros van de auto’s staat in de parkeerhoven, maar er is op diverse plaatsen ook parkeren langs de straat mogelijk, zodat bezoek gemakkelijk een plek vindt. Deze parkeerplaatsen ‘pakken we in’ met lage hagen, zodat het groene beeld van de wijk niet wordt verstoord door geparkeerde auto’s. Al deze losse maatregelen zorgen er samen voor dat Bentwijck een heel vriendelijk karakter krijgt en blijft verrassen. Elke keer als je de hoek om loopt, zie je iets nieuws.”

Ontmoetingsplek

De Brede School heeft een heel belangrijke rol in de wijk en die kwaliteit heeft Urbis kracht bijgezet door de bereikbaarheid uitstekend te organiseren én hier een ontmoetingsplek voor jong en oud te maken. Het Wijkhart is een autovrij gebied dat direct aan het schoolplein grenst en verbonden is met de groenstructuur. Deze groene as in de wijk staat in verbinding met polder de Noordplas. Als u via de Croesinck de wijk in komt rijden, ziet u het Wijkhart en de school gelijk liggen.

Wijk met heel veel groen en water

Bentwijck grenst aan één zijde aan het Verbreepark. Dit is een bedrijventerrein. Een buffer richting de woonwijk is dus gewenst. Petra: “We hadden kunnen kiezen voor een geluidswal of een parkeergebied, maar we hebben besloten om hier een parkzone te maken met water, eilandjes, groene oevers en een diversiteit aan bomen. Daarmee verrijken we de biodiversiteit en voegen we woonkwaliteit toe aan Bentwijck.”

Rondje met het hondje

Bentwijck was een gesloten gebied. Straks opent de wijk zich naar alle kanten, waardoor de omliggende natuur, het dorpshart en de verbindingswegen perfect bereikbaar zijn. “We hebben diverse wandelroutes door het gebied aangelegd, waardoor bewoners vanuit hun eigen wijk een heerlijk rondje kunnen lopen met de hond. Als de wijk straks af is, gaan wij met het team ook zeker een rondje lopen. We kunnen niet wachten!”

Tot slot

Van Wijnen is van 18 december tot en met 4 januari gesloten wegens de kerstvakantie. Graag willen wij u alvast prettige feestdagen wensen namens het hele team van Bentwijck.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u mailen naar Bentwijck@vanwijnen.nl of bellen naar Drieman Garantiemakelaars 0172 460808.

De resultaten eerste workshop

Bedankt voor uw deelname aan onze eerste woonworkshop. We hebben maar liefst 530 reacties mogen ontvangen. Uw deelname is geregistreerd en nemen we mee bij de toewijzing van de woningen van fase 1.

U bent vast benieuwd naar de uitkomsten van de woonworkshop. De belangrijkste resultaten van de woonworkshop hebben we samengevat in onderstaande infographic. Deze resultaten gaan we verwerken in de verdere planvorming van Bentwijck.

In juni 2021 zal de tweede woonworkshop plaatsvinden. Doet u dan ook weer mee? We zullen u hiervan tijdig op de hoogte brengen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan horen wij dat graag. Uw vragen en opmerkingen kunt u mailen naar bentwijck@vanwijnen.nl.

De eerste workshop

Achter de schermen zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwbouwplan Bentwijck in Benthuizen. Bentwijck willen wij in verschillende fases samen met u ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken organiseren wij per fase twee woonworkshops.

Het doel van de woonworkshops is om bruikbare informatie te verzamelen over uw woonwensen. Tijdens een woonworkshop stellen wij verschillende vragen aan u. De antwoorden van de woonworkshops nemen wij mee in de planvorming. Vanzelfsprekend voldoen wij aan de richtlijnen van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Bent u op zoek naar een rijwoning of misschien naar een vrijstaande woning? Of vindt u een woning met rode dakpannen mooier dan met zwarte dakpannen? Laat het ons weten door middel van het invullen van de vragenlijst van de eerste woonworkshop.

Het liefst gaan wij het gesprek persoonlijk met u aan, helaas is dit door Corona nu niet mogelijk. Daarom is de eerste woonworkshop van fase 1 online. Om extra uitleg te geven over de woonworkshop hebben wij een speciale introductiefilm gemaakt.

Per fase zullen wij twee woonworkshops organiseren. Door deelname aan een woonworkshop krijgt u voorrang bij de toewijzing van een woning, indien er bij de verkoop blijkt dat er meer gegadigden zijn voor een bepaalde woning. Uw deelname wordt per fase gemeten.

Bij de toewijzing wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieën:

1. Deelnemers die zowel aan de eerste als tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
2. Deelnemers die aan de eerste of de tweede woonworkshop hebben deelgenomen.
3. Deelnemers die niet hebben deelgenomen aan een woonworkshop.

Het invullen van de vragenlijst van de woonworkshop kan tot en met zondag 16 augustus 2020.

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze vragenlijst dan horen wij het graag. Uw vragen en opmerkingen kunt u mailen naar bentwijck@vanwijnen.nl.